Poslanci PSK neschválili vymenovanie riaditeľa knižnice v Humennom

10.02.2009 Humenné

Prešov 10. februára (TASR) – Výberové konanie na funkciu riaditeľa Vihorlatskej knižnice v Humennom sa bude musieť opakovať.
Jediným uchádzačom o tento post bol v druhom kole Pavol Lopanič. Ten sa 26. januára zúčastnil na výberovom konaní a štyria z päťčlennej komisie ho odporučili predsedovi Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a regionálnemu parlamentu vymenovať za riaditeľa tejto inštitúcie.
Niekoľkí poslanci pravicového klubu KDH-SDKÚ-DS spochybnili postup komisie, ktorá zrušila prvé kolo výberového konania a následne v druhom kole zmenila podmienky súťaže. Pri samotnom schvaľovaní uznesenia hlasovalo 21 poslancov za vymenovanie nového riaditeľa, nikto nebol proti a 21 poslancov sa zdržalo. Zastupiteľstvo PSK tak neschválilo vymenovanie Pavla Lopaniča do funkcie.
Po dnešnom hlasovaní zastupiteľstva PSK bude mať nového riaditeľa Hornošarišké osvetové stredisko v Bardejove. Stal sa ním Juraj Bochňa, ktorého spomedzi štyroch uchádzačov o tento post odporučila za riaditeľa vymenovať päťčlenná výberová komisia. Poslanci jeho menovanie schválili bez rozpravy. Juraj Bochňa je absolventom odboru herectva Akadémie umení v Banskej Bystrici a funkcie sa ujme 16. februára.
 

Vyberte región